Tuesday, December 14, 2010

12 jam oh 12jam..

mg thu dop sbb nape aku tlis tjuk 12jam tu..
mst sek mg dop thu orp..
aku mksud tersurat n tersirat dsblik 12jam hoo..
sng cte aku kje 12jam shri lenim..
gler pale....
rht n tdo 12 jam..
shift pg stat kol 6pg blk 6ptg..
shift mlm msk 6ptg blk 6pg..
dri skmo plop tu 12jam hoo..
mmg katang r kki aku..
jd aku mmg bz gler r..
xdop life mna..g kje blk kje tdo..bgn mkn mnd myg n g kje plop..hahaha
tu r 12jam sbnrnye..
bereh r blake..
jupe mula..
senyum sokmo..

Wednesday, November 24, 2010

cuti sem..mls..keje part time..jln2 smbil perabih duit..

berkenaan tajuk karangan aku pg ni..

isi yg pertama: cuti sem.

skang ni aku tgh menghabiskan cti sem au yg agak lama laa..
lbih krg 2 bln gop aku ase..
mmg syok r cti lma2 ni..huhu

isi kedua: mls

berkenaan ngan mls ni..
aku mls la nk updte plop..
kna plop tenet lmbap..

isi ketiga: keje part time

keje part time ni smpenan cti sem aku r..
borin xtaw nk bt pe n kkrngan duit ni..
jd aku cri inisiatif ntuk keje part time kat kilang dell sprg prai penang..
huhu..
mybe sbtu ni aku p penang kot..
bru syok bila ad duit orp..

isi keempat: jln2 smbil perabih duit

haa..psal jln2 ni..
ni la hobi aku klu cti gop..
mst nk jln mna2..
tp hrap duit je dop mengizinkan..
law doppah london dah aku g jln ae..hahahaha
papeppom aku mmg suke jln2 abeskan duit..

ok ckup r tu coretan aku ntuk kli ni..
selamat pagi blake.

jupe mula la neh..
senyum sokmo..

Monday, November 15, 2010

oh gembira vs bahagia bila final exam abes

apekah perasaan korang bila final exam tamat??
sila kemukakan jawapan anda didalam komen sy k..
hahaha..
jwb jgn dop jwb..
jwpn anda adalah sulit..
markah akan diberikan kepada jwpn yg bernas n menarik..
hahahah..
aku sangat happy right now..
now i'm counting for another day of my happiness..
hahaha..
hari apekah itu??
cuba teka..
skali ag men teka orp..
sdap gop men teka ni orp..huhu
papepom aku nk gtaw kepada sume yg aku da tamat sem 5 dengan jayanya dan happynyer..
kepada semua student yg blom tamat exam..
good luck aku ucapkan..
bt yg terbaik..
jgn menyerah kalah sebelom bertarung..


bereh r blake..
jupe mula la neh..
senyum sokmo..

Wednesday, November 10, 2010

exam oh exam

hari ini dalam sejarah..
nk taw dop bkpe dalam sejarah..
sbb aku berjaya tamatkan marthon final examku ntuk ari yg ke-4 berturut2..
giler paler..
stret 4 ari ad pper..
ari ptma n dan last ni agak mengecewakan sket..
tp hok penting ag..
tgl 2 pper ag yg maut jgak r..
aku kurang ska sbjek mmbca n mghfal yg trllu byk fkta..
i dont like it..
that my killing paper..
so crazy with that paper but itry to do my best..
harap2 dapat dekan la sem ni noh...
k r..
sekian saje coretan aku ntuk kali ni..
exam oh exam belum tamat lagi..
doakan kejayyaan aku yea..

jupe mula neh..
senyum sokmo..

Saturday, October 30, 2010

oh vespa vs C70 lampu bulat

mana satu pilihan hatimu..
vesapa or c70 lampu bulat??
sila nyatakan jawapan anda yea..

vespa adalah sejenis kenderaan bermotor yg lahir dsekitar thun 60an kot..
manakala c70 lampu bulat pula sekitar thun 70an kot..
tp yg [pasti aku mmg xpasti..
hahahaha..

sebenarnye aku borin dtgh ari ari mgu ni..
ari ahad plop tuw..
jadi aku cite r sket pasal minat aku terhadap kenderaan bermotor ni..
terutama motosikal..
motosikal klasik yg bt aku tertarik tuw..
firstly aku mmg minat gler r kat vespa n c70 lampu bulat ni..
tp aku hanya ad stu je muto klasik tu..
c70 lampu bulat jew..
haaa...
aku tertarik kat satu pic vespa my spesel fren ni..
nma dia fazilatun sakira or fb's name cik tun ira..
hoho..
korg tgk r pic vespa dia yg menarik ati aku ni..
mmg cun waa cakap luu..
xrugi law luu org tgk..
tgk2 jgn xtgk..
 
haa..nila dai pic vespa my spesel fren tu..
thanx to ira coz bg pic ni kat aku..
so cantik maa..
i like the vespa color..
purple+white..
pic yg berlatarkan masjid kristal kat kole ganu maa..
5 star for this pic..
this is my pic with cik tun vespa..hahaha
smart dop??
kte r smat..
aku wi r posen..haha
lupe nk kabo..
NO IC muto ni WA4267..

ok..
korg tgk plak my c70 lampu bulat..
no pndftran TE4434..
comey dop no Ic bulat aku tuw??
mst r comey orp..
mcm tuan yea r yg encem ni orp..
hahaha
parop2..
law nk tgk rupa c70 aku ni..
haa mcm kat bwh ni k..
 haa..yg ni fasa pertama muto aku..
lepas saip spray..
ni spray by hand oleh aku ae..
hasil kerja aku sendiri k renovate muto ni..
 yg ni pom same r...
haaa..
ni plak fasa kedua..
aku tkar ekzos jew..
mhal gop ekzos tu hoo..
lbih kreng 1 rat gop asenye.
dop ingt dah bpe yaa..hahaha
tp skang ni muto ni tgl kenangan..
sbb aku rsa rsak kat uma tu n da jd usang balik..
lma dah dop blk uma dop jenguk muto kesayangan aku ni..huhu

bereh r orp..
stakat ni dulu coretan aku pasal minat aku kat muto klasik with two design of cik tun vespa n my c70 lampu bulat..
aku ingat nk launched mula r projek c70 aku tu tp dop auw ag bla msanye..
tgh tgu duit n msa yg ssuai..
tgukan kemunculan c70 ku pada msa akn dtg..hoho

kepada sape2 ad minat kat muto klasik ni bleh r kongsi cite ngan aku..
bereh r blake seme..
jupe mula neh..
senyum sokmo..

Tuesday, October 26, 2010

autoshow at juru auto city

ari mgu yg lalu..
bawak kete dengan saing aku..
jalan2  pegi ke juru..
sbb nk tgk autoshow disitu..

nyanyi sket hoo..lirik yea sama ngan lgu malam mgu yg llu hoo.
aku dop taw nma nape tjuk lgu tuw..
hahaha..
aku saje je nk update psal juru autoshow artu..
aku mls cte byk r..
just nk tnjuk pic2 yg smpt aku amek dah r..
tgk r gane n meriah ke dop..

 
 ni laa antra kete2 yg dshowkan..
ayt mmg fail r aku ni..hahaha
 ni plop..geng2 vespa..
 ni buggy car..
diorang bg nma rangcar..
pki enjin daihatsu tu..
terbaik punye kete.
 haaa..ni kete aku..
tp aku xtaw r sape pnjam kete aku ni bt show kat situ..hahahah
 vespa ni mnrik mnat hti aku ntuk mngmbil picnye..hahah
agak smat vespa ni..
 kete ni smat gop ae..
klu bleh kete ni sdap dah..
mst awek kenang r ke kete ni tp bkn kenang ke aku..
hahahaha
 ni dop auw rupe kete nape ae..
dop minat2..
tp audia dia trbek gak..
 ni barisan muto lma2..
terdiri dr rxz,rxs honda raider...
sume ayam lame tu..
haa..
yg last skali ni lc135..
agak smat gop dstu..
bapok disk blkg yea pki..
klu bleh nk ltak gop r kat bulat aku..hahaha


bereh r blake..
tu r sket sbyk pic2 msa aku p autoshow tu..
pic model xdop r..
sbb aku dop brminat sgt ngan model nim..
lalalala..

jupe mula neh..
senyum sokmo..

Friday, October 22, 2010

tiada mood

andai bulan digari bintang nescaya bulan tu bersinar2 menyinari hidupku..
hahahhaha..
natam ape aku bolok ae..
gini r law lma dop hupdate blog gop..
tlis pom dop auw nape..
bolok pah cerohs..
berkenaan dengan tajuk post aku malam ni iaitu tiada mood or xdop mood..
aku shri dua ni dop bpe nk ad mood sgt..
sbb ad kes hok bolok ag ae..
dop auw la bla nk setel..
aku harap setel deras r..
srbut dah pale otok mkir ae..
bereh r orp..
dop auw nk kte nape dah nim..

jupe mula neh..
senyuk sokmo

Friday, October 15, 2010

edisi pagi dikala bulan masih menyinari

selamat pagi to all bloggers..
dikala subuh masih lagi dapat ditunaikan..
aku telah mmbuka laptopku n on9 dipagi hari dikala org len nyenyak smbg tido plop..
hahaha.t\
tp aku mls r nk smbg tido sbb kol 8 ekg ad tournment bola sepak inter unikl msi..
team aku men first game dowh..
nk x nk kena la lepak sambil on9 luu..
klu x mmg ngatuk r..
nk2 law xbt pape..
jd dikesemptn ini aku hupdate r blog aku..
tu jela aku nk cite pagi2 buta ni..
jadi kepada sape2 hok bca tu
wish my team d luck arini yea..
smga team aku bermain dgan bek n mng dgn strategi yg diatur oleh mat king n eddy smlm..


bereh r blake..
jupe mula neh.
senyum sokmo..

Tuesday, October 12, 2010

apabila atlet sukan injured

nk dijadikan cite..
ari rabu mgu lepas bersamaan 6.10.2010..
kaki ku telah dicederakan oleh diri aku sendiri ketika bermain bola..
msa tu aku tgh perform tp team aku ktgglan gop kot..
ms nk mnjrgkan gol tu..
aku tlh terjtuh n kakiku telah terpeleot..
kte org ganu trgeliat or saloh...
sakit gop r..
aku jth trdduk lam bbrp mnit gop r..
bru bleh bgn..
stlh bbrpa mnit brul aku bleh bgn n slow2 brjln..
aku pon trus mnju gol team aku n amek bju sbb aritu team aku loser kna pecat bju..
sbb team lwn bt gol dlu..
kat sni ad rule msa men bola..
team sape yg bolos dlu kna pecat bju..huhu
sbb tu aku kna pecat bju..
tp da hmpir smgu kki aku injured n xmolek2 ag..
rsa ag skit sket2 ni..
tp 2 3 ri lepas aku men dh bola n futsal..
wat relax je men..
skit2 pom men gop..
jnis dgil n stu ag sbb aku dop leh tgk org men..
hti aku mmbuak2 llu rsa nk men etek..
sbb tu la aku men jgak walaupon skit..
2 3 ari lps jgak aku ad frenly bola sepak ngan team2 bola msi ni..
sbb mgu ni ad prtndngan bola trtup unikl msi..hjg mgu ni..
sbb aku mnlis sntri ni adlh aku dop leh bersukan rini..
dop leh men ftsal or joging or bola sepak arini..
aku rsa agak sedih..
sbb bdan aku rsa lemah n lesu bla xmen ptg2 ni..
jadi aku harap kki aku yg injured ni cpt r smbuh spya aku dpt men bola or bersukan dgn cmrlangnye..
hahahha..
doakan kaki aku sembuh yea bloggers sekalian..

sakit wei nk begkok kaki..

bereh r blake..
jupe mula neh..
senyum sokmo

Saturday, October 9, 2010

bila malam minggu menjadi boring

malam minggu sering dinantikan oleh segelintir manusia2 yg suka kua lepak pda mlm mgu..
bkn kua lepak jew..
tp mcm2 agenda ag r..
tp bg aku mlm ni borin ssb dop auw nk wtnpe..
bese aku p lepak uma swa mmber aku kat penang..
mgu ni aku dop g..
sbb......
mls aku kabo sbb nape..
benonye aku nk cite bnda len ae..
aku nk cite aku layan lagu rok kapak n jiwang mlm ni ae..
mnat gler kot..
aku dgr2 sbb nk cri lagu nk g karok mgu dpn ae..
tempat karok aku bese r kat bandar perda penang..
sejam 12yaa..
sdap dah ase..
yen tgu aku mgu dpn..kte g karok sdap..
overnight mlm sbtu mgu dpn..hahaha

dop sabo eh tgu mgu dpn ae..
sabo2...
byk function mgu dpn ae..
antra lagu hok aku nk nyanyi ni adalah seperti dbwah:
  1. lela-bidadari
  2. teja-kau yang tak mengerti
  3. ann-cinta melankolia(tinggi lagu ni nk tarik ae)
  4. data-permaisuri
  5. eye-namamu kini menjadi sebutan
  6. yantzen-insan
  7. lestari-cinta itu ketawa dan airmata
  8. spring-sejujur manakah kata
  9. lestari-sekelip mata kau berubah
  10. fotograf-dialam fana cinta
  11. damasutra-sufi.
bereh r..tu r antra lagu2 hok aku nk nyanyi..
mmg rabok r mgu dpn ae..
tgu msa je nim..
kacip dah nim..
sape2 nk join aku tu kte jupe perda r orp..
kol 10 malam..bereh r blake orp..

jupe mula la neh.
senyum sokmo


Friday, October 8, 2010

petang ni aku ad frenly bola..

saje je nk kabo n nk nbgtau..sbb borin dop auw nk watnpe lepas abes present quality saknim..
rsa lega trus abes presentation tuw..
bca slide je manjang..
madam tnye solan gagap nk jwb..
men dop stdy ekpom..hahaha
slide kol 11 td bru wat..kol 330 present..
eh nape aku ngarut ae..
pdahal aku nk cite pasal men bola petang ni..
bese r orp...
nma ag theboloksblog..
petang ni aku ase aku dop leh nk perform ag r..
kaki aku skit ag ni..
saloh marin dlu..
jtuh msa men bola gop..
malam rendam lam ais sejuk ketarr...
beku ase..
tu jela aku nk cite ptg ni aku ad fenly bola tp kaki aku skit kdg kna men gop..
sbb dop ckup org..
men lam u aku ni jew..
frenly ngan awok2 dri..
mgu dpn ad pertandingan bola sepak..9 sebelah..
pah ceroh tunda..ptutnye mgu ni dah..
sbb sok ad kls gnti plop..
kna tnda mgu dpn plop..
arap2 jd r mgu dpn tuw..
 hoo toh..ni pic kaki aku rendam lam ais malam..sejuk yg amat kate aku..
serebam kaki malam..dop ase nape..kdg dop molek ag kaki aku ni..

bereh r orp..
jupe mula la neh..
snyum sokmo

Wednesday, October 6, 2010

supercharger vs turbochager

malam ni aku mari ong nk cite pasal turbocharge n supercharge..
sbb aku mmmg mnat gler r kat 2 sistem ni..
2 2 bijop..
klu ad pitih 2 2 sistem ni aku nk psg kat kete aku ekg..
wat berambat sdap gop..hahaha
sbnrnye aku nk cite mcm mna supercharger n tubocharger ni berfgsi..
fgsi utama 2 sistem ni adlh induced the air into the intake system
2 sistem ni sma fgsi je..
sistem ni forced the air with a certain pressure..
2 2 sistem ni tambah kuasa kuda enjin yg kecik..
beza 2 sistem ni adalah..supercharge tu dikendalikan oleh belting or chain enjin..
manakala turbochager plop dikendalikan oleh waste or exhaust pressure ntuk mngerakkan turbin turbo tu..
tu jela beza dia..
se ag..supercharger ni mdah nk psg tp mhal sket..turbocharger plop more powerfull but at higher rpm..around 5500rpm..huhu
tgi gop tu..
nape2 pom..
2 2 sistem ni aku mnat..hjat dhti nk pki gop kete tebo..
kecinnghhhsss aje r bunyyi..
supercharger plop maroh gop bunyi yea..hahaha
hoo tgk r pic2 superchager n tebocharger di bawah ni..

 ni turbin turbochager..

 ni plop sistem tubochager..gane ye beroperasi..


 hok ni hebat sket..sek honda pki supercharger..
rare gler ni..
hoo..last skali ni adalah supercharger punye alat..yg induced air tula..yea compressed air lam ni r..

hahaha..bereh r orp..tu r sket sbnyak knowledge aku pasal turbocharger n supercharger ni..
kate ag bdk otomotif..
mst r amek taw psal mnda2 gini orp..
papepom aku lbih prefer superchager r..
sbb mmg jhat bunyi..
bleh hambat sek honda VTEC..
turbo pon jhat gop..
jadi apakah pilihan anda???

jupe mula r plop orp..
senyum sokmo..

Monday, October 4, 2010

edisi pagi

selamat pagi kepada sume blogger..
selamat pagi kepada sume kawan2..
selamat pagi kepada pembaca blog aku..
n selamat pagi kepada sume..
hahahha..
tu jela edisi pagi..huhu
nk ucap selamat pagi jew..


bangun pagi gosok gigi..
jangan lupa plak mandi,
barulah kite rasa heppi..
hahaha..selamat menyanyi..

jupe mula neh..
senyum sokmo..

Thursday, September 30, 2010

esemen oh test...

esemen atau test..yang mana lagi penting..??
sok aku perlu atar 2 esemen n perlu menduduki stu test..
so lazy maa..
kacip molek ase..
dah la cik wi esemen yg byk td..pastu sok suh atar dah..
rezak guh cik..
tp xpe r..
mmg aku kopi paste jela mlm ni esemen ho..ptg sok lop ad test finite element method..
kna stdy sdap r..
spya dpt jwb ngan cemerlang..hahaha
biar malas cam taik pom..huhu
k r tu jela aku nk cite..
klu dop pham tu wat2 pham r orp..
klu dop pham gop leh tnye kat formspring aku tu..huahuahua
promote tuw..

jupe mula neh..
senyum sokmo..

Friday, September 24, 2010

cinta itu membunuhku...

tajuk blog je panas hoo...
hahaha
aku sje je wat tajuk gitu sbb aku dop taw nk tulis mnda ae..
sje nk update blog aku yg dah lama dop updte ae..
mls gler nk nulis ae..
bkn stakat mls nk nulis blog tp mls nk stdy gop ae..
hajat dhti nk skor dekan sem ni..
tp law mlas gini mmg ssah r..
bila mood rajin nk mri mendampingi aku ae..rezak guh r..
dah la kacip okmo lenim..
style borin gitu..hahaha
 dah bereh r..
tu jela aku nk cite..selamat mmbca..


jupe mula neh..
senyum sokmo

Thursday, September 2, 2010

selamat ari raye

dipagi jumaat yang indah,tenang n sejuk ni..
sesudah abes test yg terkhir ntuk mgu ni n sblom blk kg ntuk raya ni
iaitu pagi td tepat kol 920am..
aku nk ucap selamat menjalani ibadah puasa yg tgl bbrpa ari ag nim
sblom kite beraya..
sblm aku dop on9 ntuk bbrpa mgu ni..
aku nk pesan n ucap2 la sket orp..
yg pertama:
mula2 skali myg tu jgn tgal laa..
pose pom sama..
tp law pose bt bnda dop bek dop jd gop orp..
yg ke-2
lpas tu aku nk pesan ke sume mmber2 aku hok nk blk kg tu..
drve r boncengla mutosikal anda dgn selamat..
ingtlah org yg tersayang..
jgn gduh2 n brhti2lah djlan raya..
yg ke-3:
aku nk ucap selamat ari raya kepada sume mmber2 aku,sanak saudara n sume yg mengenali diriku ini..
aku nk mntak maaf byk klu aku ad slah silap terkasar bahasa..
terngate secare dop sngja kew.
n sume slah slap yg ade r..
hrap maafkan aku blake orp..
dah bereh r blake..
semoga bergembira dengan keluarga n org tercinta msa blk raya ni..

jupe mula neh
senyum sokmo..
assalamualaikum..


Wednesday, September 1, 2010

hari2 terakhir di universiti sebelom balik raya

dikala kawan2 ku sibuk post kat fb nk balik raya..
aku masih lagi sibuk menelaah buku n jari jemari ku ligak bermain dengan keyboard laptopku ntuk 
menyiapkan esemen yang perlu dihantar sebelom balik raya ni..
mungkin kwn2ku sdah bergembira ntuk balik ke kampung ntuk menyambut hari raya
namun aku masih disini berdiri duduk tido baca buku ntuk menyambut kedatangan hari2 test
diakhir2 klasku ini..
bapak giler dow ad 4test ag tu..
sok ad 3 lusa ad se..
parop2..
mapuh r aku terik nim..
dop mikir ag nk blik raya ae.
padahal pg sbtu lps shur hoo nk tembar dah blk ganu ngan mmber2..
biar r lu..
aku nk mkir ke test n kuiz aku luu ae..
parop r terik nim...
kdg aku ase bleh jwb kot klu aku stdy molek..
insyaallah..
hok ane blk rumah dah nk raye tu.
berhati2 r dijalan raya orp..
tlg r mak ayah dumoh tu..
tp jgn lupe kte brda di akhir 10 ramadan dah ni.
pose n ibadah2 snat tu jgn lupe wat..
papehal pom doakan aku slmt mnjwb test n kuiz tu..serta slmt atar esemen n last skali slmt plg ke kg pd pg sbtu ni..
hok ane mmber2 aku tu..
raya ni kite jupe r blake..
ke guane..
bereh r blake..
aku nk g atar esemen luu ae..

senyum sokmo..

Sunday, August 22, 2010

dop auw menda

menurut tukang kaji perkataan zaman kuno..
dop auw menda adalah sjenis bahasa yg mmbwa maksud..
tidak tahu ape2..hahaha
bolok wok kali..
aku dop auw r nk tulis menda ae..
ekpom bangun pagi2 ngadap faccebook..
borin dah tgk facebook ae..
nk stdy malas..
hok tu dop berape nk jadi ae..
sbb tu aku kabo dop auw menda sbb post kali ni dop auw menda..
hok ane kluor dr pale otok aku hok tu la aku tlis..
hoo..se ag mgu ni mgu kuiz stret..
dop auw menda gop ae..
nk jwb nape auw..
kang bleh markah rendah macam aritu plop..basak r.
kabo nk bleh dean list sem ni..
parop2..
dah bereh r blake..
aku nk undur diri luu r..
nk g stdy r sket..
mri onng nk wat keje ae..

senyum sokmo..

Friday, August 13, 2010

dasyat

apekah yg dimaksudkan dasyat tuw???
aku pon dop bpe nk pasti btol ke dop aku eja tu..
klu slah tlg2 r btolkan ae.hahaha
sje je nk cite arini 1st time aku p bazar ramadan kat kelang lama kulim ni ntuk thun ni la..
hujan td tu tp org yg dtg mmbli ttp rmi smpi jln pon tersekat2..
huhu..
arini aku berbuka tanpa nasi..
satu anjakan makan..
hahaha..
arini aku bli roti john,cucur jagung n murtabak dgg=rm5..
ok r tu..
mkn sket da r orp..
ke guane blake saing2??
bereh r orp..
tu jela aku nk cite..
selamat berpuasa n selamat berbuka kepada semua umat islam..
pesanan penaja:
KURANGKAN PERKARA YG DOP BERFAEDAH TINGKATKAN AMALAN2 SUNAT N BERFAEDAH


jupe mula neh...
senyum sokmo..

Tuesday, August 10, 2010

selamat menyambut bulan ramdan al mubarak dan menjalani ibdah puasa..

aku xboh cakap byk r..
nk ucap slmt berpuasa+slmt bersahur+selamat berbuka=bru lengkap pose..
mlm plop slat trwih r..
al quran jgn lupe bca..
bru jd insan yg cemerlang gemilnag dan dop trbilang..hahaha
bereh r..
selamat menjalani ibadah pose blake seme neh..
pose jgn tgal..
bereh blake..


jupe mula neh.
senyum sokmo

Wednesday, August 4, 2010

ape kata anda...

ape kata anda??
bila kelas dari kol 8pg sampi kol 1tghari non stop..
perghhh..
mmg sdap r blajo..
hahaha..
pe mkan nasi lauk ikan singgang+sambal belacan+ikan goreng garing..
jadi molek..
klu ngatuk gop anggup sokmo r nape hok lecturer kabo hoo..
cam pok kea anggup r jadi..
kdg sok sdap ag kls..
kol 8pg smpi 1tghari pastu 3ptg smpi 5 ptg pastu 8mlm smpi 10mlm..
mmg blk kls tu org kate ltk pale yea llu r..
hahaha..
sok adlah hari skolah+kelas tambahan+tuisyen mlm..
hahaha..
mmg aku dop lyn org r sok..
klu tegur hdoh2 kna baham r..haha
bereh r..
jadi ape kate anda??


jupe mula neh..
senyum sokmo..


Thursday, July 29, 2010

study

study???
apekah yg boleh dmksdkan dgn study..
adakah membaca or menulis or menghafal...
natam ape auw orp..
tp stdy tu besenye diertikan oleh stdent sprt aku ni..
stdnt ke aku ni..
hahaha
stu persoalan yg agak menarik tanpa berfikir pnjg..
apkah yg dbolokkan olehku mlm ini ae..
aku pon dop taw..
adakah ini khayalan atau kenyataan.
natam ape ae..
ni r dang klu mood bolok mari gop..
dop mnda r nulis..
sbnrnye aku nk cite aku nk bca je sket mlm ni..
nk stdy sket..hahaha
baca note automotive quality and standard..hoho
k r neh.

.
jupe mula r plop..
senyum sokmo

Monday, July 19, 2010

bermulalah kehidupan seorang peljar U..

hoo.ambik toh..
dg tajuk serung dah orp..
natam ape auw hoo..
bajet student U sgt la kite..
koya molek orp..hahaha
bolok tu hok peting ke gane pembace blogger aku??
haha..
saje je nk kabo aku stat sem bru dah hari ni n p dah kls ptg td..
blajo dop starang dah..
dop auw nape pon..
hahaha..
bereh r..
tu je aku nk cite..
pasni bz r sket bila stat blajo ni..
ad assignment byk kkg ae.
stdy dop balas mna pon..
kdg g kelas sokmo boh..hahaha
mane poteng..
bdak jurus ni..
bereh r neh..
malas dah aku nk bolok byk2 sini..
dop brape nk ade idea dah..


jupe mula neh..
senyum sokmo

Wednesday, July 14, 2010

malam terakhir d umahku kat gambang ni bersama family..

nk cite nape auw mlm ni ae..
sbb aku tgh sedih bercampur sebok ae...
bhgian wat sedap je tu padahal xdop mnda pon..hahaha
saje nk cite mlm ni mlm last dah la aku kat umah ni..
sbb sok nk blk ganu plop..
pastu sbtu ni blk kulim kdah..
nk stat blajo plop..
sem baru org kate..
blajo nape auw sem dpan ae..
ssh ke dop auw..
lex lu lex lu..
mls ag aku cite psal sem bru ae..
aku nk cite pasal mlm last aku ae..
macam2 dah mmber aku 2 org duk utara tu pesan suh bwk mknn n brg..hoho
xpe2 aku bai hti..
saing baik punye pasal xdop hal r..
mlm ni aku nk tido sdap r kat umah ae..
sbb mlm sok dop leh dah..
tido atas ktil n tilam hstel r plop..
sdap ke dop auw..
kdg lena gop aku tido sapa kdg2 sbuh kjut lwt..hahaha
dah bereh r..
tu je aku nk cite..
aku rsa dop dap lasum story aku mlm ni..
sbb nulis kjap pastu breti kjap pastu smbg plop..
sbb tu dop feeling ane..hahaha

stop....



jupe mula neh..
senyum sokmo..

Tuesday, July 13, 2010

bolok+rohok+sembir+sumbak+kacip+dan sewaktu denganye...

tengok tajuk debo orp..
natam ape la aku nk post kali ni ae..
psal nape la orp..
aku pon dop auw bnda nk cite ae..
sje je wat tajuk gitu..
org kl kate wat gempak..
hoho..
bajet hensem ke gane ae???
natam ape auw aku bolok ae..
gini r borin2..
mari nyoteng sket kat blog bolok aku ae..
dah nma ag theboloksblog..
mmg bolok sokmo r..
mmg dop abes bolok aku ae..
bak kate pepatah selagi hayat dikandung badan..
cehs panda gop aku posen orp..
posen jela..
byk2 ad org deki plop ekg..
hoo tgk pic bwah ni ae hok xdop kait lasum..
kadang aku tgk comey td salji sabun penuhi kete aku..
hahahaha...
tgk jgn dop tgk

haaa..bijop dop salji sabun ae..
komen r klu brani..
bereh r malas dah aku nk bolok bebel sini..


jupe mula neh..
senyum sokmo

Monday, July 12, 2010

mood baloh malam ni..

awok mg taw dop sbb pe aku tlis mood baloh malam ni..
mksd mood baloh hoo adalah..mood dop brape molek r..
dop taw la bakpe..
kadang dop maroh org ag ae..
sbb borin r jd gini ae..
cmpur tenet gler ekpom td..
ckup r tu..
sket2 dah r aku bolok orp..
bereh2..



jumpa mula neh..
senyum sokmo..

Saturday, July 10, 2010

semerah cinta stiletto..

hahaha..
tgk tjuk serun dah orp..
tjuk je maroh hoo..
isi dlm ae xdop bnda pon..
sje wat tjuk tu sbb cite tu sdap gop pose..
nk2 kksih glap aku blkon lam cite tu..
taw2 r sape orp..
lisa surahani..
huahuahua..
yea dop knl pon aku kdg aku knl yea..
aku post ni ssb nk kabo aku blk U mgu dpn..
ari sabtu bersamaan 17.7.2010..
hoo.. nk kabo hok tu je benor nye..
tiba2 teringat cite semerah cinta stiletto..
aku nk tgk lagenda budak setan plop..
org kate sdap tp dop taw r gane cite..
hoo ckup r tu aku bolok ntuk kali ni..
 
 
jupe mula r neh..
senyum sokmo..

Thursday, July 8, 2010

kebosanan..

bosan molek ptg ni wei..
dop taw la bakpe..
waalaupon slps kna cendol y aku suka tu..
tp ttp bosan..
kate org luar bosan thap gampang..
natam ape auw gampang hoo..hahahah
aku rse lebih baik aku g mnd n siap p psar malam gambang plop..
lma dah dop g pasar malam ni..
g cuci2 mata sket..
kot2 jupe mmber2 yg blajo ump ni..
mna taw kan..
klu jupe bleh suh blnje roti john pokcik ad anak cun tuw..haha
ptg ni aku nk g bli roti john tu r..hoho
k r thap kebosanan aku mula menurun bila nulis blog ae..
kira ok r tuw..
ingt roti john awek ekpon..hahaha
koho bolok dah aku ni ae..
k r blake..


jupe mula neh..
senyum sokmo

Tuesday, July 6, 2010

piala dunia..

tgk tajuk r boh..
borin2 tgu semi final piala dunia edisi ke bpe auw ae..
aku hupdate blog jap..
borin ekpon..
dop taw nk wat menda..
taun ni aku sokong brazil n argentina tp sdey r..
2 2 team aku skong klah kat quarter final..
haddow laa..
rezak gop posen..
tp mnonon scra live tu mst dtruskan..hahhaa
mlm ni 1st semi final..
belanda vs uruguay..
mlm ni aku skong uruguay r..
2nd semi final..
germany vs spain..
aku skong spain r..
jd final ni aku hrap spain vs uruguay r..
papepon dop taw ag team mna hok mng n bleh g final..
jd kte tgk dlu..
jgn lupa saksikan piala dunia scra live kol 230am t n 230 am pg sok..
sama2lah kte bersengkang mata tgk bola..
myg2 snat tu dop..
tgk bola bleh..hahha
bila auw nk jd bek ae..
rohok guh laa..
k r sekian terima kasih..

jumpa mula neh..
senyum sokmo..

Thursday, June 24, 2010

jentera baru...

nk kabo aku ad jentera kesayangan hok baru lenim..
nama dia proton wira aeroback 1.6XLI
warna hijau gelap..
pki rim advan racing rg2.
seat recaco..
enjin 4g92.
no ic TW1600..
gambar seperti dibawah



sekian terima kasih..
hoho

kadang2 indah kadang2 rohok+bolok=sumakkk..

bolok datang lagi..
kali ni mood sedih campur gembira sket..
sket je nk cite ae..
aku nk kabo bhwa aku hepy hdup sgle lenim..

last skali nk kabo
hidup ni xselalunye indah jadi hiasilah hidup anda dengan senyuman n gurau senda biar gembira sokmo.....


jupe mula neh..
senyum sokmo..

Sunday, May 23, 2010

hujung mingguku di ganu..

oohh happynyer bila dapat balik ganu..huhu

bila tuw???

bru je ag aku blk ganu iaitu pada ari kamis mgu lps 20.5.2010 smpi ari ahad 23.5.2010

bkpe aku balik???

sbb ad keje r...

keje nape tuw??
  1. g jupe mek aku yg tersayang..huhu
  2. g tgk kete..
  3. g jln2 pusing  bndr kole ganu
  4. g lepak kat pata
  5. nk jupe aiman nk bncg psl plau redang tp dop jupe gop..hahaha
best ke dop??

mstlaa best best orp..sbb 3 ari aku dpt jupe kekasih htiku itu..huhu
kuar jln sma2.
mkn same2..
g lepak pata...
aku memang suka pata..sonok giler bleh lepak kat pata..hoho
sume pata aku jelajah aritu..dr pata tok jembal,pata epot,pata batu burok n kuala ibai..

wat nape ag balik ganu???

aku g men  boling kat TER..1st time men situ n 1st time men boling kat ganu..
mmg dop sdap r men boling kat TER tu..suram je..
kasut dah la burok n licin..huhu
sori r sbb kutuk tpat diri tp kenyataan orp..hoho
selain itu,aku jgak g muzium ganu tp duk lam kete jew..
dop leh nk turun coz hujan aritu..
hajat nk tgk pameran kereta n autoshow..
tp dop jd lake..
manakala..pada ari sabtu malam ahad tu iaitu malam last aku kat ganu hjg mgu lpas..
aku telah lepak bersama si dia n adiknye kat kedai air buah gelas besar hok pior tu..
best la dpt mnum air buah sbb lma dah dop minum air buah glas bsar..
knap plop bihun sup semakuk..haha
jd ngat....btol2 hooliaow...hahahaha..
pastu mlam tu aku ronda2 psg bndr ganu jap..
p lepak kat pulau kambing jap..
men amek gambar lam hujan rintik2..hahaha
bkn ape aku g psg bndr ganu tu..saje2 je nk tgk pemandangan malam d bndar ganu gane..
sbb lame dah aku dop tgk.
duk bndr kulim lma ngat ekpon..huhu
mlm tu adalah malam yg plg best..huhu
hapy giler..
pastu aku balik lam kol 10 gitu r..
tamat laa..
ending dop best orp..
no pbest tlis dri r..hahaha

bereh r blake hok mna bace blog aku ni..
kite jupe mula r plop neh..
se ag aku nk kabo..ari kamis ni aku nk blk ganu plop..
ngan family aku..huhu
mgu lpas lone ranger..
mgu ni ngan familr r plop..
akhir kata dari saya....
negeri ganu mmg best dop patut..huhu

jumpa mula neh n senyum sokmo

Monday, May 17, 2010

keje d pagi arii...

assalamualaikum..
pembuka bicara..
izinkan saya meluahkan kata2..hahaha
pagi2 bolok dah orp..
bese r tuw.
sje nk je nk cite pagi2 ari ni keje aku bgn tido myg subuh pastu mkn sket klu ad mknn
then atar adik aku hok bgsu skali g skoloh..
tu jela nk kabo..hahha
akhir kata dari saya..
jgnlaa tido pas subuh..jadi la macam aku ni..
ad keje pagi2..haha
sekian terima kasih..

Sunday, May 16, 2010

kuantan kuantan kuantan

xdop mnda pon ae..
sje nk kabo aku bosan dah g kuantan sokmo..
bkn sbb nape sbb abes duit mak ayah aku jew..
duit aku xyah kira r mmg abes dlu ag..
aku bkn g saje tp ad keje r..
dr mgu lps aku blk aku ase da 4kli aku g ktn..
selang shri g ktn..hoho
aku cite ae sbb aku nk g kuantan plop arini..huhu
ade keje sket..
byk gak kot..haha
tu je aku nk kabo..bereh r..

jumpe mula r neh..
senyum sokmo..

Friday, May 14, 2010

malaysia vs china..

piala thomas mlm ni..
dop grak r aku dr kaca tv ml ni..
aku sokong 100% malaysia mlm ni..
mapuh r sek cina mlm ni..
baham sedap r awok malaysia..
malaysia boleh..
tu jewaku nk cite..
jd kepada sume rkyat malaysia ayuh kte sokong team badminton malaysia mlm ni...

Tuesday, May 11, 2010

ceritera di hari jumaat malam sabtu...

gane auw nk cite ae..
dop bape pndai gop nk cite ke org ae..
tulis jela gane2 orp..
ni kan blog aku jadi suka ati r nk tulis nape pon..
cite ni belaku lepas 1st week final exam aku..hjg mgu tuw..
tarikh:
30/04/2010 n 01/05/2010
tempat:
bndr kulim,perda,atas feri,penang,butterworth;uma sewa matnga,pdg kota,jmbtan penang

cHaPtEr 1
cerita ni bermula di suatu petang apabila 
aku tepon matju n ajok dia kuor p penang kat matyen..
mula aku g cari bank cimb lu area kulim ni sbb nk cucuk duit..
mula2 aku g atm kat shell kulim tu msuk2 tgk msin rosok..
rezab dah aku msa tuw..
pastu aku ajak matju g kat cimb kulim plop..
g g tgk brisan pnjg sapok..
dop jadi lalu r..
aku pon terpikir la akan atm cimb kat shell highway BKE hok aku nk lalu tu..
tanpa berlengah lagi aku pon nek muto 135LC matju no plat TAX 556..
muto bru tuw..
tanpa segan silu matju bawak muto laju menuju ke atm yg aku kabo td tuw..
jalan ondway nk p penang dah tuw..
sapa kat shell BKE tu aku pon berjaya la amek duit..
dengan happynye kami terus menuju ke tempat pertama iaitu kedai never die tomyam yg terletak di hadapan UITM penang..
aku n matju trus p cri tempat n dduk..
sblom order tu aku msj lu matyen skping kabo sapa dah tempat yg dijanjikan tu..
dalam 15 mnit pastu matyen pon sapa..
tp sblom tu aku order nsi grg kg n air milo peng..
matyen sapa tu aku ngan matju abes spruh dah nsi bru matyen order..hahaha
jahat dop aku..
makan dop tgu saing..
sesudah mkn kami pon bergerak menuju ke masjid ntuk myg garib sbb kat kol 8 dah msa tu..
lepas myg mat nga pon sapa sorg ag..
cHaPtEr 2

lepas sdah myg garib kami pon bergerak menuju ke ekspo nset cina n mcm2 ag nset kat bndar perda..
aku usha2 tgk kot2 ad hok berkenan tp poket kering..hahaha
dlam 15 ke 20 mnit  gak awok aku g usha nset2 tw..
tp dop bijop blake..
xdop duit ekpon..haha
lepas tu kami trus ke plan pertama aku iaitu hobi mlm mgu..
karok oke laa...
awok aku g karok kat i love city karaoke...
rm10ya sejam..
awok aku karok selama 2 jam..
nk pecah anak tekak duk tepik lam tu..
tgh la pic2 bwh ni msa sek aku karok..
mmg jahat r..
klu nk taw perjalanan aktiviti karoke kami tgk la pic2 bwah ae...

tgk r pic2 diatas ni..ad hok nk pecoh ank tekak dop terik lagu..
nk pecoh speaker pon rmi..
nk2 matyen..hahaha
mmg jahat r klu matyen tarik dop dgr dah sore org len..
aku nyanyi rilex jew tp sdap r..hahah
koya parok aku ning..
hahaha..
end of chapter karok oke...

cHaPtEr 3 


sesudah awok2 aku karokoke..
acong pon kol..
yea kabo nk nek penang mlm tuw..
jd aku pon tgu r acong nek penang..
smbil tgu2 acong tu aok aku g lepak kedai mamak lu..
pekena roti naan cheese lu..
jd ngat roti naan kedai kapitan perda tuw....haha
lepak lam stngah jam smbil tgu hjan serek..
pastu aku bg idea nk g penang dgn menaiki feri..
jahat molek nek feri tgh2 mlm tu..
sejuk ketor sbb hujan mlm tu..
awok2 aku duk men hjan r mlm tu yg renyai2..
tpat kol 12 mlm awok aku nek feri dr butterworth ke mna auw..
alik plau r p..
tgk r pic awok2 aku posing ats feri bwh ni..
hoo..tula skil2 yg dkeluarkan oleh awok2 aku masa amek gmbar ats feri..hahaha
smat dop????????
klu smat sila sms..  .
taip smat awok2 mg n hntar ke no ni 12345..
huahuahua

cHaPtEr 4

selepas setengah jam menaiki feri awok aku pon sampai la kat sbrg tu..
dlm kol 1230 rsenye..
tnpa berlengah kami pon trus mnu ke padang kota lama..
tgu acong stu..huhhu
sapa2 tu matyen wat bsg plop nk mkn pasembor..
aku pon dop ckp byk g amek pasembor blanjer awok ni 3org..
dang molek aku sdah amek pasembor acong n frankie pon sapa..
pastu kami berenam pon mkn laa..
pekena air teh tarik mlm tu..jd ngat..
tp aku blake hok blanje..
kering aku mlm tu..hahaha
tp xpe aku dop kira mna ngan saing2..
klu nk suh aku blnje jd kawan baik aku r..huhu
aku no hal jew nk blnje org ni..
lepak lam stgh jam stu..
sek aku pon dop taw nk wat nape n bercadang ntuk blk..
lps tu aku pon blik r..dlm prjlnan blk tu hjan lbat gler..
2 3 kali gop bhnti..
hoo se ag dlm prjlnn blk tu ad kete excident berlanngor..huhu
teruk gop..
hoo ni pic2 awok aku kat pdg kota..
tgk bawah ae..jgn tgk ats...
masuk gop pic muto matyen se..
tp hok aku dop tahan air nescafe tarik lam glas heineken..
jahat molep orp..
sape auw tuan kdai hoo..

cHaPtEr 5

balik ke kulim la plop..
puas dah jalan n men hujan n karokoke n mkn n nape auw ag..
sapa kulim kol 230 pagi..
sdap molek bwak laju atas jmbtan mlm tu sbb xdop org..huhu
berapok muto c70 mat nga..
lc matju tgl..hoho
acong gop sdap dop kena hjan sbb nek kete..
taik labi laa..
hoo aku dop ingt nk cite se..
lpas karok tu aku g bli lipar n kasut croc..
tgh pic bwah ae...
sapa uma sewa matnga kat kulim tu..
aku dop tido trus..
dop bual lu 4 org..
aku acong matnga n frankie..
bual2 sapa kol 4 pg..
pastu tgl aku ngan acong je duk bual..
matnga n frankie msuk tdo lam blik..
aku duk bual ngan acong smbl tgk tv..
lepak punya lepak..
sape la subuh..
pas myg subuh acong kate lapor plop..
aku bru nk tido tp dop jd r..
tgu ceroh sket lam kol 7lbey..
aku pon g mn ngan acong n matnga yg dop tido gop..
g mkn kuih muih n nsi lmak kat kelang lama..huhu
sdap molek..
blk mkn tu bru ley tido..
tu pon tido 2 jam jew..huhu
bgn2 kol 11 pg..
tgk mat nga dok kobek muto yea..
kobek nape auw..

cHaPtEr 6(last)

lepak punye lepak kat uma sewa matnga tu..
perut pon mkin lapor laa..
jadi sek2 ni ajok p mkn la..
dlm kol 1 tu aku pon kuar mkn ngan acong n sek2 uma matnga..
ad la lam 7 8 org g mkn aritu..
lps mkn tu aku bru blk unikl mula..
shrian aku kuar..hahaha
sapa demam kediri..huhu
blk hstel trus mnd n myg zhor..
kol 3 aku pon tido laa sapa kol 6..
pastu tamat cite aku hok pnjg jegong ae..
ad ke dop auw org bace ae..
ltih aku tlis post kli ni ae..
panjang depe dah aku bolok ae..
harap2 ad org bca r..
jgn lupe komen lalu..


jupe mula la neh..
senyum sokmo..
 



Wednesday, May 5, 2010

aii senangnya dalam hati....

senang dalam hati kalu beristeri dua
seperti dunia ana yang punya..
ehh...saloh plop..
bkn senang hati sebab beristeri dua kawen dop ag nk ad isteri gane orp..
aku senang hati sebab final exam aku ntuk sem 4 ni da abes..
hoorayyyyyy....
tu jew aku nk kabo..
exam aku abes dengan suka dan duka sbb....
ad soklan aku leh jawab n ade soklan aku dop leh jawab..
tapi aku harap aku leh 3.5 and above r sem ni..
kepada sume pembaca blog aku ni..
doakan kejayaan aku neh..
ok..bereh r blake..
ambe nk enjoy lu ae
..
jumpe mula r dilen post..
senyum sokmo..
kurangkan pembolokan tingkatkan keimanan...

Friday, April 30, 2010

berakhirnye 3 paper marathon examku..

allo..allo..allo
berdirinya sy disini sebab nk kabo abes dah laa..
3 paper pertama examku..
marathon 3 paper pertama aku ni agak terumbang ambing..
besela orp..stdy men2 ekpon..
ari pertama aku kena jawab 2 paper menghafal iaitu pneumatic & hydraulic dan automotive safety..
agak susah laa...
tp alhamdulillah aku bleh jwab gop..
pastu keesokannye aku ad plop paper technopreneurship.
subjek menghafal juga..
aku pgil marathon 3 pper sbb stat stret 3 paper aku exam..
stat dr pagi selasa,ptg selasa n pagi rabu..huhu
tapi itu sume sdah berakhir..
mgu dpn lop..
ad 3 pper ag ning..
isnin=internal combustion engine(ICE).
rabu=machine component design(MCD)
kamis=metrology..

cukup r stakat ini shja pembolokan aku kali ning..
wish me luck for the next paper k...

jumpe mula neh..
senyum sokmo..